Likovna izložba Sestre Božene iz samostana Tramošnica

Kako je najavljeno, u Aqua Centar- Bazeni Orašje , od 7.4.2018 do 13.4.2018., održana je prodajno-humanitarna Likovna izložba na kojoj se svojim slikama predstavila sestra Božena Gagulić iz Samostana Tramošnica. Izložba je organizirana pod nazivom „Putujući u svijetlosti Emausa“, postavljena u poslijeuskrsno vrijeme , vrijeme kada i Isusovi učenici u strahu i nepovjerenju odgonetaju misterij uskrslog Isusa.

Izložba nas je želila posjetiti da danas hodamo, putujemo, tražimo - ali ne nađemo........

Suvremeni smo daltonisti, sve vidimo crno-bijelo, vidimo samo mrak i nevolje, ljudi kojima se život pretvorio u „0“ i „1“. Ne vidimo više oko nas ljepotu priride, dobrotu i izobilje Božijeg Milosrđa, ljubavi koju donosi svaki novi ovozemaljski dan.

Da nebude da smo i dalje spremni biti skromni i razmisliti o dobru tek kad je prošlo vrijeme radosti, o ljepoti susreta tek poslije odlaska onih sa kojima smo dijelili ovozemaljski život i koji su nam bili sve, sestra Božena- školsk sestra franjevka Krista Kralja iz samostana u Tramošnici, pred nas je stavila svoje viđenje, način putovanja u svijetlosti Emausa. Na posjetiteljima je nenametnuta odluka da i sami potraže to svijetlo Emausa.

Tadija Leutar

( Pogledajte galeriju slika sestre Božene snimljenu prije dvije godine )