Održana 13. Tramošnička fešta u Švicarskoj

Iza nas je još jedna uspješna Tramošnička večer, trinaesta po redu, koju organizira Zavičajni klub D. Tramošnica Thun ( CH ). U subotu 03.02.2018. godine je u mjestu Zollikofen/Bern po 13. puta sa ljubavlju organizirana i odrađena Tramošnička večer.

Večer koja je bila opuštena, vesela i razgovorljiva. Popraćena sa glazbom, folklornom grupom Plehan Bern, bogatom tombolom, domaćim kolačima i naravno jelima i pićima kojih nije manjkalo.
Još jedanput se isticala kuhinja i Tramošničke snaše sa kavom i kolačićima koji su nesebično u ponoć posluženi.

Tramošnjane i prijatelje je u ime kluba, pozdravio predsjednik Stijepo Šokčević, zahvalio se i u kratkim crtama obrazložio strategiju kluba a to je 100% volontersko djelovanje i usmjerenost u D. Tramošnicu. U svom obraćanju je istaknuo da je još uvijek potrebna potpora selu i ljudima koji tamo žive. Obrazložio je trenutne činjenice lošeg razvoja infrastrukture sela i zabrinutost mještana. Istakao je pitanje očuvanja od otuđivanja imovine koju posjeduje mjesna zajednica sela.

Predsjednik Z.K.D.Tramošnica Thun je izrazio riječi žalosti i sućuti obitelji pokojne Lucije Dubravac, koja je isti dan imala posljednji ispraćaj. Pozdravio je počasne goste iz Tramošnice, povjerenika mjesne zajednice Đuru Ivić i Zdenku Zovkić koji su bili nazočni tu večer. Gospodin Ivić se sa par riječi obratio gostima. Predsjednik je istaknuo da imamo ogromno pouzdanje i nadu u naše mlade naraštaje, vjerujemo u njih i time polako najavio smjenu generacija. Zahvalio se Janji i Žarku Bošnjak na dosadašnjem radu i uručio zahvalnicu. Također i ove godine se oficijelno oprostio od još jednih povratnika u Tramošnicu. Nataša i Željko Matić su ovogodišnji povratnici kojima se Z.K.D Tramošnica zahvaljuje na nesebičnom radu u klubu s nadom u daljnju suradnju u D.Tramošnici. Hvala im.

Voditelji programa Mirjana Stipić i Niko Božić su pročitali statistiku sela i pismo koje je poslao nas župnik Fra. Jozo Puškarić. Skupu se je pohvalnim riječima obratio i župnik Hrvatske katoličke misije Bern Fra. Gojko Zovko. Pozdravio je naša okupljanja i sa divljenjem je naglasio da radimo s ljubavlju i odanosti prema svome rodnom selu.

Mi organizatori smo zadovoljni i ponosni na posjećenosti naših fešti. Beskrajno nas veseli da su većina gostiju bili naši Tramošnjani. Ljudi koji uživaju u susretima, time je naš slogan „ Selo moje sve me tebi zove“ u potpunosti opravdan. Bila je to emocijama protkana, mirna, opuštena i Tramošnjanima okićena večer. Mi Tramošnjani opet potvrđujemo da bez obzira gdje živimo, nismo i nećemo zaboraviti „tko smo, niti odakle smo“. HVALA!

Što drugo reći, nego još jedanput HVALA svima koji su doprinijeli da ova večer protekne u miru i veselju. HVALA dragom Bogu što nas je nadario da znademo „dati dio svoga srca svome rodnom kraju“

Ako Bog da vidimo se dogodine opet.

Zavičajni klub D.Tramošnica Thun