Održan 13-ti Uskrsni turnir u tucanju, Tramošnica 2017.

Još jedan turnir je iza nas. Trinaesti. I ove godine kao i do sada bilo je zanimljivo a i napeto. Bilo nas je 18. takmičara i svaki sa po deset jaja. A ove godine pobijedio je Drago Sušac.

Evo poretka ostalih natjecatelja: 2. Ilija Jurkić 3. Josip Šokčević 4. Zdravko Matić 5. Markan Pavlović 6. Ivan Pavlović 7. Robert Pavlović 8. Marjan Đipić 9. Đuro Duvnjak 10. Ivica Pavlović 11. David Gagulić 12. Damir Duvnjak 13. Marinko Pavlović 14. Niko Draganović 15. Željko Pavlović 16. Josip Martinović 17. Maki Gagulić i 18. Nikola Pavlović.

Domaćin turnira je bio Đuro Duvnjak koji je pripremio ručak za sve nas takmičare i navijače. I to bez žene. Hvala Đuri. Turnir slijedeće godine trebao bi biti kod Željke Pavlovića ali odgođen je za 2019. jer Marjan Đipić MRKI želi da bude pokrovitelj sljedećeg turnira tako da će se turnir održati kod mene jer turnir ne može izvan našeg sokaka. Hvala svima koji su bili i nastupili na turniru i dođite nam opet nagodinu.

Sad se moram osvrnuti na jednu humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za operaciju naše Nikoline Pavlović. Hvala Marku Bošnjak na prikupljenim sredstvima u Švicarskoj, kao i cijelom zavičajnom klubu D.Tramošnica a radi se o 3.300 franaka i 700 eura. Također hvala i Josipu i Miri Nadarević koji su preko Hrvatske katoličke misije Frankfurt skupili i dostavili 2050 eura. Nadamo se da će operacija uspjeti.

Moram malo spomenut i Nedjeljnu Uskrsnu misu. Crkva je bila hvala Bogu puna a poslije mise djeca i odrasli su se tucali s jajima, a nekako mi je Roka Bošnjak bio najveseliji kad odnese jaje. Rođak Fr. Jozo je i posle ove mise bio stisnut i nije nam iznio rakije da se zagrijemo a bilo je hladno.

Pozdrav svim Tramošnjanima,

Z. Matić

( Pogledajte galeriju fotografija, foto: Z. Matić )