Održana je 12-ta Tramošnička večer u Švicarskoj

Poštovani, dragi Tramošnjani prijatelji Tramošnice,
U subotu 04.02.2017. održana je 12-ta Tramošnička večer u organizaciji Zavičajnog Kluba Donja Tramošnica iz Thuna.

To već tradicionalno okupljanje Tramošnjana u Švicarskoj kao i do sada privuklo je mnoge Tramošnjane iz cijele Švicarske kao i velikim dijelom iz drugih država Europe a najvise Njemačke(Frankfurt, München, Tuttlingen,Karlsruhe, Stuttgart, Hanau, itd..). U punoj dvorani Mehrzweckhalle u Zollikofenu naši Tramošnjani i njihovi gosti mogli su da uživaju u obilju domaćih jela i pića, kao i domaćih kolača koje su napravile naše vrijedne Tramošnjanke. Dobrodošlicu gostima zaželio je presjednik Z.K. D.Tramošnica Stijepo Šokčević koji je još zahvalio i svim volonterima, posebno mladim Tramošnjankama i Tramošnjanima koji su tu večer radili kao i za njihov angažman kroz cijelu godinu. Također je zahvalio našim povratnicima u Tramošnicu, Marku i Ani Bošnjak na njihovom radu u našem klubu kao i u Tramošnici i uručio zahvalnicu.

Kako je dan ranije, 03.02.2017. u crkvi Sv.Ivana Krstitelja u Tramošnici obilježena obljetnica pogibije fra.Lovre Milanovića naš župnik fra. Jozo Puškarić nije mogao prisustovati ovoj večeri ali je pročitano njegovo pismo sa statističkim podatcima naše župe za proteklu godinu a nazočnima se obratio naš misionar iz Berna fra. Gojka.

Zabavni program i nastup našeg Slatinca Željka Jurić i njegova benda nije ostavio nikoga ravnodušnim, igralo se i pjevalo do ranih jutarnjih sati, a Željko je još jednom pokazao svojim nastupom zašto ga s pravom zovu "kraljem Posavine u narodnoj muzici". Ljepotu nošnji, raznovrsnost narodnih posavskih kola i plesova prezentirala nam je folklorna grupa Plehan iz Berna i oduševila sve svojom izvedbom, hvala im.

Kako smo i najavljivali kulturni program obogatila je promocija knjiga "Tramošnica ...u svojoj riječi..." kao i knjiga priča "Neobično Obični"naše Tramošnjanke Marije Ćaćić Bošković koja se obratila gostima i u jednom emotivnom kratkom govoru promovirala svoje knjige, zahvalila kćeri Izabeli koja joj je osmislila početnu stranicu knjige, kao i mr.sc.teol. Mati Grgić koji joj je puno pomogao, lektorirao tekst i napisao predgovor za knjgu"Tramošnica...u svojo riječi..."..Na kraju je zahvalila i Z.K. D.Tramošnica Thun na pozivu za promociju knjiga i zaradila veliki aplauz. Mariji čestitamo i siguran sam da je ovo tek početak njenog književnog ostvarenja. Nakon Marije obatio nam se i mr.sc.teol. Mato Grgić kojemu takoder zahvaljujemo. Da tu ne bude kraj kulturnog programa pobrinuo se Prof. Frano Dadić i pročitao tri pjesme o Tramošnici iz svoje knjige pjesama, i njemu veliko hvala.

Organizatori su se potrudili i napravili ponoćnu crnu kavu koju su mlade Tramošnjanke u narodnim Tramošnickim odorama poslužile našim gostima. Kao i svake godine organizirana je i tombola tako da su neki od gostiju uz lijepo provedenu večer mogli ponijeti i neku od nagrada.

Na kraju nam se još jednom obratio presjednik ZK gosp.Stijepo Sokčević svima zahvalio i poželeo sretan put na svoja odredišta sa porukom "bila je ovo još jedna uspješna humanitarna Tramošnička večer". Izvještaj o radu ZK. D. Tramošnica kao i sa ove Tramošničke večeri možete pogledati na ovoj stranici www.orlovo-polje.com.

PS: U sklopu ove Tramošničke večeri napravljena je još jedna humanitarna akcija i prikupljen novac za operaciju i pomoć jednom našem djetetu, a o tome ćemo izvjestiti u kasnijem javljanju na ovoj stranici.

HVALA SVIMA.....

ZK.D.Tramosnica Thun

Stijepo Šokčević, Thun: 08.02.2017.

( Pogledajte galeriju fotografija, foto: Mirna Bošnjak )