Završena kulturna manifestacija u Donjoj Tramošnici

U Župi Sv. Ivana Krstitelja, Donja Tramošnica, završena je likovna kolonija i pjesničke večeri u čast fra Lovre Milanovića.

Manifestacija je trajala od četvrtka 24. do nedjelje 27. listopada 2019. Cilj ove vjersko – kulturne manifestacije  je bio kroz slikarske radove te pisanu riječ oživjeti lik i djela sada Sluge Božjega fra Lovre Milanovića

Bilo je tu, u Tramošnici, na ovoj vjersko- kulturnoj manifestaciji i povjesničara , kritičara umjetnosti, umjetnika slikara i kipara, pjesnika i pripovjedača.

Umjetnici - slikari kao članovi likovne kolonije su kroz rad izradili i darovali našoj Župi puno  vrijednih umjetničkih dijela.

Moramo  pripomenuti da su likovni umjetnici , osim motiva mjesne crkve i crkvenog dvorišta, motiv uspješno pronalazili i u mještankama- starijim  ženama koje stalno žive u Tramošnici.

Ova vjersko - kulturna manifestacija je završila u nedjelju, velikom Sv. Misom , u mjesnoj crkvi, u  nazočnosti mnoštva župljana i susjeda iz okolnih župa , te gostiju iz političkog života.

Sv.Misu je predvodio fra Zdravko Dadić- definitor Provincije Bosna Srebrena, uz koncelebraciju mjesnog župnika Fra Jose , te nekolicine svećenika i standardnog sastava mjesnih ministranata. Župnik fra Joso je darovao umjetnike i goste.

Značajan doprinos svetosti ove misne svečanosti dali su i članovi pjevačkog zbora Klisa

“Klisa” iz Župe Srca Isusova Zvornik-Srebrenica uz fra Josinu glazbenu pratnju.

Poslije završetka svetog Misnog slavlja, u župnom dvorištu, Mjesni župnik i crkvena vijeća su priredili zajednički ručak za obiteljskim stolom  u crkvenom dvorištu .

Važno je pripomenuti da je ovu veliku manifestaciju, u našoj  povratničkoj župi, uz župljane I župnika fra Josu, organizirao fra Nikola Bošnjak, veliki ljubitelj umjetnosti i kolekcionar likovnih umjetnina koje će pokloniti i instalirati u umjetničkoj galeriji . Galerija je u završnoj fazi a u sklopu je mjesne župne crkve u Donjoj Tramošnici.

Napisao : Tadija Leutar