Mlada nedjelja fra Lovre Milanovića - Turić

U subotu 31.8.2019. u Turiću je obilježena Fra Lovrina Mlada nedjelja,

središnji događaj na fra Lovrinom groblju u Turiću

Tom slavlju je prethodila trodnevna priprema sa Sv. Misama -Trodnevnicama u slijedećim Župama :

1- D.Tramošnica (Sv.Misu predvodio fra Marko Lovrić),

2- S Slatina(Sv.Misu predvodio vlč Marko Stipić),

3- G.Tramošnica (Sv.Misu predvodio fra Joso Oršolić).

Sv.Mise trodnevnice si bile dobro posjećene od Župljana stare Župe Tramošnica, i mnoštvom svećenika.

Središnji  događaj na obilježenju Fra Lovrine mlade nedjelje odvio  se u Župi Turić , na mjesnom fra Lovrinom groblju - mjestu ukopa fra Lovre sa velikom pučkom Sv.Misom , koju je predvodio fra Damir Pavić 31.8.2019 od 18 sati. Koncelebriralo je veliko mnoštvo svećenika, predvođenih mjesnim Župnikom (fra Ilija Matanović),a u završnici Misnog slavlja se  obratio i sam vicepostulator fra Lovrine kauze fra Marijan Karaula, predvodeći razne fra Lovrine molitve.

Tome je prethodina velika procesija od fra Lovrinog  mjesta pogibije do fra Lovrinog groblja uz sudjelovanje mnoštva župljana Turićke i okolnih župa te hodočasnika iz  udaljenijih Župa.

U nedjelju 1.9.2019. na fra Lovrinom groblju je održana velika Sv.Misa od 11 sati, uz koncelebraciju mnoštva  svećenika i pučana. Mjesni župnik i njegov Organizacijski odbor su dobro ogranizirali proveliku organizaciju u čitavoj Župi, tako da su brojni svećenici, hodočasnici  i posjetitelji mogli bez ikakve brige da slave i veličaju fra Lovru Milanovića ( koji je njihov svetac i zagovornik- od davnina)

Dio tog ugođaja pogledajte na slikama u privitku.

Tadija Leutar

Pogledajte fotografije