Održan osmi memorijal "Marko Bošnjak" u Tramošnici

"Dame i gospodo,dragi sportisti, suci, draga obitelji Bošnjak,

danas se otvara knjiga uspomena o Marku Bošnjaku koji je 1977. postao prvak bivše države u teškoj kategoriji, boksačka legenda i šampion. Kako je rekao nas uvazženi tramošničanin dr.Tomislav Dubravac "Marko Bošnjak je tramošnički brand, ne samo tramošnički, nego cijele Bosanske Posavine, BiH i cijele regije.


Dragi moj prijatelju koji nas gledaš sa nebeskih visina, tvoj duh i ljubav koja nas okuplja, prožima nas i danas kao i one 1977 godine kad smo se zajedno sa tobom radovali pripremama za prvenstvo bivše države na ovom stadionu ovdje. Sve što vrijeme više odmiče uspomene na naše zajedničko sretno djetinjstvo i sport sve su življe a posebno se svi radujemo ovom susretu, sportskom događaju koji je poprimio međunarodni karakter.

Bio si kao velik sportista vjeran prijatelj al na nas boksače BK "Trešnjevka" ostavio si nam u sjećanju kad si postao naš trener. Isticao si se kao trener svojom disciplinom rada i profesionalnošću sa kojom si nas vodio. Posjedovao si vrlinu mirnoće i blage naravi pa ti nije bilo teško i po nekoliko puta ponavljati, objašnjavati i prenositi nam svoje bogato stečeno znanje i vještine boksa.

Navest ću primjer gore navedenog kad si disciplinirano i profesionalno vježbao i trenirao pripremajući se za prvenstvo bivše države ovdje u Tramošnici. Ovdje na stadionu si prvo odigrao utakmicu sa svojim nogometnim klubom, čiji si bio i član, zatim trčao po 24 kruga oko igrališta, a mi smo ostali zbog umora prekidali trčanje oko stadiona na 5-om ili 10-om krugu .

Tvoja blagost i dobrota, posvećenost sportu i boksu može biti uzor svim boksačima koji danas ovdje promoviraju tvoj sport-boks, kojeg si iznad svega volio. Pozdravimo i zahvalimo na kraju obitelji Bošnjak koji nastavljaju bratovim stopama, promoviraju boks kao sportsku disciplinu, promoviraju sportsku kulturu, a time promoviraju Tramošnicu, Bosansku Posavinu i regiju, jer je ovaj memorijal postigao međunarodni karakter.

Zahvaljujemo Markovom bratu Boni predsjedniku Hrvatskog boksačkog saveza i članu europske boksačke unije koji nam obilato pomaže oko organizacije ovog međunarodnog memorijala."

mr.Marko Kopić

( Pogledajte galeriju fotografija )