24.6.2019 Patron Župe Donja Tramošnica

Velikom Sv.Misom, danas je u Tramošnici Donjoj obilježen  Patron župe- Sv.Ivan Krstitelj.

Veliku Sv.Misu je predvodio fra Bono Kovačević, uz koncelebraciju znatnog broja svećenika .U protekla 3 dana je, svakog dana u 18 sati,obavljena duhovna priprava. Sv.Mise – trodnevnice su predvodili  župnici i okolnih župa

Pod vještim moderiranjem župnika fra Joze Puškarića, uz nesebićnu pomoć mjestana- župljana, članova crkvenih vijeća, uz „umivenost“ crkvenih fasada,pripavljenost župnog dvorišta, sve je na crkvenom posjedu izgledalo lijepo.

Ove godine je svaka propovijed bila motivirana Misijama, a svaki predvodnik i Misa trodnevnica i Velike Sv. Pučke Mise  na sam Blagdan Patroni nikako nije u tome mogao zaobići lik i svetost Sv.Ivana Krstitelja.

Tramošnjani su pokušali da vlastitim sadržajima, sebi i gostima učine svoju Župu svetom i interesantnom. U tome su im pomogli i gosti- hodočasnici iz okolnih  bližih i daljih župa, gosti pjevači i svirači, tako da je poslije Velike Sv.Mise pred župnom crkvom zaigrno i narodno kolo, sastavljeno od zadovoljnih mještana i gostiju.

Nije bilo nekih „zvučnih imena“, ali kako i dolikuje Sv.Ivanu Krstitelju- svaki posjetitelj je „zvučnog imena“,Tramošnjanima i Sv. Ivi- Patronu župe.

Dio  sadržaja pogledati na fotografijama u privitku

Tadija Leutar

Pogledajte fotografije