NK Tramošnica - NK 19. srpanj Oštra Luka 6 : 1

Po veoma toplom i sparnom vremenu, u nedjelju 29. 05. 2016. godine na igralištu u Tramošnici , nogometaši NK Tramošnica su konačno pružili pravu partiju. U igri koja nije ni o čemu odlučivala, pošto ni jedna ekipa ne može biti prva, niti može ispasti, ekipa Tramošnice je pružila mnogo više od suparnika i pobijedila upečatljivim rezultatom od 6:1............ .............

...........Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 4:0, a konačan rezultat je bio 6:1 za domaćina. Kod domaćih najbolju igru su pružili Čolić Kemal koji je postigao 4 pogotka i Kukuljević Adis zv. Toti koji je dao dva gola. Gosti su jedini gol postigli iz opravdano dosuđenog jedanaesterca.

NK Tramošnica je i dalje na petom mjestu sa realnom mogućnošću da prvenstvo završi na 4. mjestu. Naime, do kraja prvenstva su ostala još dvije utakmice , prva u nedjelju u Kostrču i posljednja u Tramošnici protiv Domaljevca. Lako se može dogoditi da se u te dvije utakmice osvoji šest bodova što bi bilo dovoljno da prvenstvo završimo na odličnom četvrtom mjestu.

Mato Šokčević

( Pogledajte galeriju fotografija )