Svečano proslavljen Patron Župe 2017. u Tramošnici D.

Kako je naviješteno na plakatima, u župi Sv. Ivana Krstitelja - Donja Tramošnica je u vremenu od 21.6.2017. do 24.6.2017. svečano obilježen i proslavljen u župi. Sv.Ivan Krstitelj je i Patron župe.


To je vrijeme kada se osim stalnih žitelja župe pridruže i tramošnjani koji žive u okolnim i daljim državama. Za Patron župe, na sam Blagdan Sv.Ivana Krstitelja, svečanoj velikoj Sv.misi nazoči i velik broj hodočasnika iz okolnih župa kao i župa Bosanske i Hrvatske Posavine.Pred župnikom i župljanima je postojala odgovornost kako u župi u dane Patrona, obezbijediti sadržaje koji će posjetiteljima pružiti mogućnost da u svakom trenutku imaju mogućnost odlučiti gdje ići tj.šta posjetiti.

Sam program se sastojao iz :
- Duhovnog dijela, koga je župnik fra Jozo dobro pripremio i koordinirao uz pomoć župljana .
Bilo je Duhovne priprave - kroz Sv.mise trodnevnice koje su predvodili ugledni svećenici uz koncelebraciju mnoštva svećenika

Na sam Patron - 24.6.2017 u 11 sati svečanom velikom pučkom Sv.misom, uz brojan posjet, najavljen je početak slavlja , koje je završilo svečanim ručkom za sve posjetitelje, za stolom na crkvenom posjedu, uz muziku uživo. - Ugostiteljsko sportskog dijela, koga je organizirao NK Tramošnica.

Bilo je pripremljeno na stadionu, ugostiteljski dio u restoranu nogometnog kluba od 22.6.2017 do 25.6.2017. Na sam Blagdan je u sportskom dijelu bila predviđena u predvečernjim satima i jedna nogometna utakmica.
Ugostiteljski dio, standardno je priređivao i Kaffe Ante Petrovića u samom centru župe.

Župnik i župljani su u potpunosti ispunili zadatke, jer su obezbijedili mogućnosti posjetiteljima Tramošnice da za vlastitu potrebu izaberu sadržaj i objekat koji će posjetiti. A svim posjetiteljima je jasno kakve su lokalne mogućnosti.
Župnik i župljani su zahvalni posjetiteljima i raduju se njihovim novim dolascima.

Zapisao Tadija Leutar

( Pogledajte galeriju fotografija - Foto: Tadija Leutar )

( Pogledajte galeriju fotografija - Foto: PEJOYT :-))) )