14. 05. 2017. Njivak - Blagoslov polja i zvona

Po ustaljenom župnom redu, i ove godine je u nedjelju 14.5.2017. pod sv.Misom u mjesnoj kapeli u Njivku, obavljen obred blagoslova polja.

Kako je prošle godine navijestio župnik fra. Jozo Puškarić, ove godine je obavljena i posveta zvona, koje je za stalno postavljeno i osposobljeno na zvoniku u dvorištu kapele u Njivku. Blagoslov polja je predvodio župnik fra Jozo Puškarić, a svečanu sv.Misu i sam blagoslov zvona je predvodio prof.dr. Mato Zovkić. Mons. Zovkić je okupljenom puku , pod misnom propovijeđu, protumačio povijest, značenje i značaj zvonjenja .

Troškove za podizanje i osposobljavanje zvona su namirile udruge Tramošnjana iz dijaspore, kao i pojedinci iz Njivka. Mnogobrojni Njivčani i njihovi gosti su uveličali ovo slavlje, što će svim nesporno zainteresiranim približiti i snimatelji Posavske televizije, koji su brižno zabilježili sve potankosti u svezi sa ovim.

Organizatori su se pobrinuli da svim posjetiteljima makar na ovaj dan Njivak ostane u lijepom sjećanju. Organizirali su prigodan domijenak uz muziku uživo na prostoru uz kapelu.

U Njivku se slavilo i za obiteljskim stolovima mnogobrojnih Njivčana, koji su to za ove svečanosti obezbijedili.

A Svevišnji je dao lijepo svibanjsko vrijeme. Za obradovati je što će i u Njivku zvoniti zvono, obaviještavajući da i tu živi čovjek, ništa manje važan već svi koji žive drugdje.

Tadija Leutar,dipl.ing.

( Pogledajte galeriju fotografija )