Patron Župe Sv. Ivana Krstitelja u Tramošnici 2020

24.6.2020. Proslavljen Patron Župe Sv. Ivana Krstitelja u Donjoj Tramošnici.

I ove 2020 . godine, kao i svih protekljih i budućih Blagdana Sv Ivana Krstitelja, na dan 24.6. će u Župi Donja Tramošnica, čiji je Zaštitnik - Patron Sv.Ivan Krstitelj, biti obilježena svetkovina Patrona.
Program je standardan, Župnik, Župna vijeća i  Župljani pripreme obilježevanja Patrona.
Uvijek je trodnevna duhovna priprava, iskazano kroz Sv.Mise Trodnevnice, pred Sv.Mise Trošnevnice  je mogućnost ispovijedi a sv.pričest pod misom koju predvodi uvijek netko od eminentnih  svećenika ( to odredi Župnik), na sam Blagdan Patrona bude Sv.Misa i 11 sati, predvodi je uvijek netko od poznatih i priznatih duhovnih ( na vrijeme ga obezbijedi Župnik), uz koncelebraciju domaćih ministranata, članova crkvenih Vijeća, našeg župnika i mnoštva svećenika iz drugih župa ( susjednih i daljih), a poslije - sv. Mise bude ručak za sve.

Ove 2020 godine je već 20.6.2020.godine njegova svetost - uzoriti kardinal Vinko Puljić, bagoslovio i posvetio Dom za starije nemoćne Majka Terezija Donja Tramošnica.
Nadamo se da će stanarima te ustanove dani izgledati lijepo kao što izgleda i sam objekat.
 
Ove godine je bilo nešto drugačije u odnosu na prethodne i vjerojatno buduće proslave Patrona a program je bio :
1. Sv.Mise devetnice koje su započele 9 dana prije Parona -Sv.Ive
2. Sv Mise Trodnevnice. Mise je predvodio fra Ivo  Pavić. Te sv.Mise su bile na dane 21.,22,.23 .6.2020 sve u 18 sati u župnoj crkvi Tramošnica Donja.Fra Ivi je koncelerirao Župnik fra Joso sa svojim ministrantima i svećenikom /svećenicima.
Mise za sva tri dana Trodnevnica su bile u župnoj crkvi, koja je svaku večer bila dupke puna
Na san Blagdan Sv.Ive- patrona župe veliku Sv.Misu u 11 sati je predvodio njegova visost uzoriti kardinal Vrhbosanski Vinke Puljić. Sv Misu je predvodio  kardinal a koncelebrirali su župnik fra Joso, mnoštvo svećenika, mjesni ministranti, pjevački zvorovi iz župe Tolisa kod Orašja, župe  Zvorničko - Srebreničke,  mnoštva mjesnih vjernika i vjernika - hodočasnika iz ove, okolnih a i udaljenjijih župa.
Za sve vrijeme Proslave, bilo je moguće ispovijediti se , pod sv.Misom pričestiti se ., kupiti
nabožne stvari  koje su za različitim stolovima bile prodavane ili davane jedan stol prodaje je bio sa nabožnim stvarima fra Ive a drugi stol je bio od Župnog ureda Tramošnica Donja.
Poslije svete Mise na Blagdan Sv. Ive- Patrona naše Župe, uz prigodnu muziku, župnik je organizirao ručak pod šatorom za sve . Skupa sa župnikom i ostalim svećenostvom ,za obiteljskim stolom pod šatorom je bio i uzoriti kardinal Puljić
Organizator je vodio računa o nesretnim okolnostima Corona virusa, pa su zato ove godine sve Mise bile malko slabije posjećene
Proslava Patrona župe Sv.Ivana Krstitelja u Tramošnici Donjoj je završena uredu kako i dolikuje, na zadovoljstvo Župnika fra Jose, Župnih vijeća, župnih Ministranata, i župljana Tramošnice Donje.
Slike za 21,22,23 i 24. 6.2020 .možete pogledati u privitku
Zapisao: Tadija Leutar

Pogledajte fotografije 21.6.2020.

Pogledajte fotografije 22.6.2020.

Pogledajte fotografije 23.6.2020.

Pogledajte fotografije 24.6.2020.(Sv. Ivo)