2020 Blagoslov polja Grab (Tramošnica)

Blagoslovi polja u župi Sv. Ivana Krstitelja  Donja Tramošnica počnu sa Jurjevom

kad je blagoslov polja u Orlovom Polju a završe sa  Spasovo u zaseoku Čardaku. Ove 2020. godine je kao nikad do sada, kojekakvim zabranama  zbog  pandemije Corona virusa diljem svijeta, ova tradicija gotovo  prekinuta svugdje u BiH. Nije baš tako u Donjoj Tramošnici, naviknuti su žitelji D.Tramošnice biti i izbjeglice i povratnici i raseljeni diljem svijeta itd., ali Tramošnjani imaju Župu i župnika Fra Josu .

Pa su tako župnik ,župna vijeća i župljani preko Posavske TV organizirali, poštujući naputke Nadbiskupije i Kriznih stožera BiH (FBiH i RS), Video Mise. Župnik moli u Crkvi a župljani  videom putem linka prate i sudjeluju u Sv.Misi (Svakodnevnoj jutarnjoj i Večernjoj i nedjeljnoj velikoj pučkoj Sv.Misi) . U Tramošnici punoj  apsurda, organizira se tako suvremeni život, suživot sa Coronom virusom, kakav će vjerojatno biti diljem svijeta u buduće.

Pa i Blagoslovi polja, dio i slici možete pogledati sa Blagoslova polja u zaseoku Grabu, Tradicionalno je to na Blagdan Sv.Josipa Radnika - 1. Svibnja. Jer Korona virus ne bira  ali izgleda i Župa ne bira već živi.

Tadija Leutar

Pogledajte fotografije